Početna    Kontakt    Edukacija    Reference     Proizvodi 

 

  GIPSARSKI RADOVI

Zbog svoje izuzetne praktičnosti, jednostavnosti, brzine ugradnje, lakoće montaže (ali i demontaže), kao i povoljne cene, pregradni zidovi od gipsa kao i gipsane zidne obloge odnosno plafoni postali su nezaobilazan segment kod gotovo svake adaptacije stambenog ili poslovnog prostora. Bilo da je reč o malim renoviranjima i prepravkama stambenog prostora ili da se radi o adaptacijama velikih poslovnih prostora, gipsarski radovi su obično rešenje prvog izbora jer gotovo da ne postoji oblik ili arhitektonska zamisao koju obučena montažerska ekipa nije u stanju da napravi od ovih materijala i pretoči ih u prostornu realnost.

Takodje, gipsarskim radovima, najednostavnije je u jednom potezu finiširati i pokriti sve estetske nedostatke koje sa sobom nose instalacije,klima kanali, elektro ormani i drugo.

Gips je materijal koji se molerski može obradjivati gotovo bez ograničenja, a primena vlagootpornih, cementnih ili protivpožarnih ploča omogućava i ispunjenje najstrožijih zahteva koji se tiču otpornosti na vlagu, požare, mehanička naprezanja, toplotnu i zvučnu izolaciju.

Na Vama je samo da izaberete da li volite oštrije crte, moderne linije, ili ste ipak u tom smislu konzervativniji i više Vam odgovara zaobljena figura poput elipse, kruga ili sl.

Uslovno, pregradne zidove u žargonu nazivamo gipsanim iako su u suštini to pregrade koje se sastoje od gips-kartonskih ploča pričvršćenih na metalnu podkonstrukciju sa obe strane.

U tom smislu, zavisno od širine ove konstrukcije i kombinacijom više slojeva gips kartonskih ploča, obezbedjujemo i različite debljine zidova

 

 

Početna    Kontakt    Edukacija    Reference     Proizvodi